New

Shadow stopped working

  • 19 April 2021
  • 6 replies
  • 201 views

Userlevel 1
Badge

My shadow stopped working today, as wel as on the ghost as windows client. Login screen loads but shadow freezes there, unable to move mouse or give my PIN?

 

Any ideas? 

 

Kind regards, Karsten


6 replies

Userlevel 5
Badge +5

Hi @Karstuh2 

Copy and paste the template below and fill it out in your post:

  • Describe the bug (required)

    • Provide a detailed description of the bug

    • Include screenshots if possible

    • Describe the bug behavior VS. the expected behavior (what should happen if working properly)
       

  • Steps to reproduce the bug (required)

    • Provide explicit step-by-step actions to re-create the bug.

    • Example:

      • 1. Start Shadow

      • 2. Plug in headset XXX

      • 2. Open the Quick Menu and go to Microphone tab

      • 3. Try to forward the headset’s mic

    • After these steps, does the bug occur 100% of the time? Or sometimes?
       

  • Application/device, official or beta, and version number (required)

    • Example: Windows official Launcher v4.14.19 Client v3.2.17
       

  • Additional Context

    • Provide any additional information here

      • Include relevant logs, DxDiag or specs of your computer, connection speedtest results, additional screenshots or video, etc.

      • The approximate date/time that you first started to notice the bug

      • Any other relevant info that could be useful

Userlevel 1
Badge

Well thats easy,

 

  • Describe the bug (required)

    • Shadow freezes at windows login screen both on windows client and Ghost

    • We all now how the login screen looks

    • Quick menu button works on windows client, but FPS shows 0 and now input can be done with either mouse or keyboard. 
       

  • Steps to reproduce the bug (required)

    • Provide explicit step-by-step actions to re-create the bug.

    • Example:

      • 1. Start Shadow

    • After these steps, does the bug occur 100% of the time? 100% each time.

  • Application/device, official or beta, and version number (required)

    • Not at home at this stage, so can’t see but problem looks to be at the shadow side, not client related.
       

  • Additional Context

    • Provide any additional information here

      • Same error occurs on multiple devices, also the ghost. Speedtest is normal 400/40mbps, I use a wired conncention.

      • The shadow worked fine on saturday, issue accured after windows update on closing that finished when starting up on monday.

I have the same error - i guess this a Windows Update Problem.

Article Name
KB5001330 Windows Update is reportedly causing performance drop in games, failed installs and bootloops
 
Description
KB5001330 Windows Update is reportedly causing performance drop in games, failed installs and bootloops. Many users have fixed the problem by uninstalling the update
Userlevel 1
Badge

Description

KB5001330 Windows Update is reportedly causing performance drop in games, failed installs and bootloops. Many users have fixed the problem by uninstalling the update

Well, as we can not enter the system and are prohibited to use safe mode in any way, that's not possible for us to do.

Userlevel 5
Badge +3

Hey guys!
Best would be entering the Help menu in your shadow launcher (the “?” in the upper right corner), then press “Send Logs”, note the code you get and the current time. Then head to your account page https://shdw.me/account, create a support ticket, describe your issue, eventually attach screenshot(s) and provide the code and time you noted.

It helps a lot determining where the issue is which leads to a quicker fix. Good luck.

Userlevel 1
Badge

The dev team is working hard on the subject.

 

But as in my case there isn't much of importance on the shadow, I've opted to do a hard reset today.

 

Hopefully this will fix the issue!

 

I'll keep you posted!

 

Reply