Solved

Bandwidth

  • 7 September 2020
  • 11 replies
  • 196 views

I have an ISP with a  download speed in excess of 400. I’ve tested it multiple times using 5G and hardline. >400 each time. However, running shadow speed test, it keeps coming in under 8. 8!? Why? lol

icon

Best answer by Jim29er 7 September 2020, 22:49

View original

11 replies

Userlevel 5
Badge +4

Where are you, and which data center are you testing?

 

https://help.shadow.tech/hc/en-gb/articles/360011196119-How-to-Test-Your-Connection-to-Shadow

Hi Jim, thanks for replying!  :)

 

I’m in Texas. Could you clarify what you mean by which data center am I testing?

Userlevel 5
Badge +4

Do you have a Shadow subscription yet?

Your virtual machine will be provisioned in the data center closest to you, so in your case that would be Dallas. And to test speed/latency with that data center, you would use this:

http://speedtest.tx.shadow.guru/

What are the results of that one?

I’ve used the link, Jim. The speed test there confirms my down and up are more than sufficient. Not sure why that is not reflected in the app itself.

172 down, 23 up

Yes, I activated within the past hour

Userlevel 5
Badge +4

Roger; how are you testing from within the app?

It prompted me for a speed test? It also let me retest several times. Each time came in under 8 download yet over 20 up lol

I suppose I can ignore it, as I know my download is much higher.. idk lol

Userlevel 5
Badge +4

Oh, I see what you mean now...when the Shadow client tests your bandwidth to set the desired throughput for the streaming. You can set that manually, if you think the test is not representative of reality.

Seems to be running fine. Thanks for helping, Jim :)

Reply